Eurojackpot

Vill du vinna riktigt stora pengar genom att spela online, så bör du kolla in Eurojackpot. Eurojackpot är ett internationellt lotteri som du kan spela i 15 olika länder. Eurojackpot betalar alltid minst 10 miljoner euro till en ensam vinnare. I Sverige är radpriset för Eurojackpot 25 kronor, vilket är lite mer än vad det kostar i länder med euro som valuta. I euroländer är radpriset €2.

Lotteriet är progressivt, vilket betyder att jackpotten växer för varje vecka som ingen vinner. För att vinna jackpotten gäller det att du hittar 5 + 2 rätt. Det låter kanske enkelt, men oddsen för att vinna jackpotten är ungefär 1 på 60 miljoner. Det här är kanske inga odds som man jublar över, men det är faktiskt större chans att vinna Eurojackpott än GermanLotto och EuroMillions som är de två andra stora lotterierna i Europa. Oddset för att vinna jackpotten i powerball-lotteriet är ungefär 1 på 175 miljoner. Som ni ser så är Eurojackpot ett bra spel för dig som vill vara med och slåss i de stora loterrierna.

Den största vinsten som delats ut av Eurojackpot gick till Tyskland i april 2013. Då var den en tysk som vann runt €43 miljoner, eller 381 miljoner SEK. När det här skrivs så har värdet på jackpotten överstigit 400 miljoner.

Det här är naturligtvis vansinnigt mycket pengar, men ska vi ärliga så är det småpotatis jämfört med den vinst som delades ut i Powerball-lotteriet. Två lottohavare delade nämligen på 587 miljoner dollar i november 2012. De fick alltså över 290 miljoner dollar var. Det är mer pengar än vad Rick Ross sitter inne på.

Nu är jag ingen matteexpert, men om vi ska vara ärliga så är det ett ganska dåligt beslut att spela Eurojackpot. Det förväntade värdet på varje rad du köper av Svenskaspel är 12,50 SEK. Det vill säga att spelet bara betalar tillbaka 50 % av insatserna. Det kan jämföras med online casinon som ofta har långt över 90 % i återbetalning.