Strategispel online

Onlinespel är otroligt populärt och en av de mest spelade kategorierna, efter casinospel, är strategispel. Här krävs det både skicklighet och lite tur. Här kommer vi ge dig tips på några av de roligaste strategispelen som du kan hitta på internet för tillfället. Förhoppningsvis kan vi ge dig lite ny inspiration.

Travian

Travian är ett strategispel som spelas online av flera tusentals spelare. Du registrerar dig och väljer mellan tre olika stammar, romare, germaner eller galler. Sedan börjar du att bygga upp din by för att öka förråden men råvaror och byggandet av din arme. Därefter kan du ansluta dig med en allians, där kämpar alla spelare tillsammans för att bli mäktigare och ha en chans i slutspelet.

Slutspelet

Ett slutspel i Travian börjar med Natarerna visar sig med sina världsunder som är placerade runt omkring i världen. De ledande allianserna samarbetar sedan tillsammans för att erövra en natarby som innehåller ett världsunder. Ett världsunder skapar fred i världen och den som lyckas att få detta till nivå 100 vinner omgången. För att nå dit måste alla samarbeta tillsammans för att bedriva krig mot både Natarerna och allianser.

Rome Total war

Rome total war är ett real time tactics där du kan spela både online och offline. Där har du och din moståndare två stycken arméer från början. Ni försöker besegra varandra innan tiden är slut och båda kan använda sig av olika tekniker i form av anfall och försvar. Det är viktigt att du väljer rätt taktik för att kunna ha chansen att besegra din motståndare.

Online spelet kan se ut på många olika sätt, det kan vara fältslag, belägring och bakhåll. Innan matchen börjar har du och motståndaren en viss summa pengar att spendera på soldater. Allt beror på den stilen du vill använda, om du vill ha kvalité eller kvantitet. Ett vanligt fältslag brukar ha jämnstora arméer där du förflyttar och attackerar in real time för att krossa motståndarens grupper.