đŸ„‡Gaming headset bĂ€st i test 2021 – bĂ€sta gaming headset!

Är du redo att uppdatera din setup? Eller kanske vill du bara köpa bĂ€sta gaming headset 2021? Denna artikel Ă€r dĂ€r för dig att göra ditt beslut lĂ€ttare. HĂ€r Ă€r vĂ„ra rekommendationer pĂ„ bra gaming headset.

Gaming headset bÀst i test 2021

1. Asus ROG Strix Fusion 700 Bluetooth/Trådlöst headset

2. SteelSeries Arctis 5 (2019) Gaming Headset

3. Razer Kraken V3

Asus ROG Strix Fusion 700
Steelseries Arctis 5 gaming headset
Razer Kraken V3

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Asus ROG Strix Fusion 700 Bluetooth/TrÄdlöst headset recension

Asus ROG Strix Fusion 700 Bluetooth headset
Asus ROG Strix Fusion 700 Bluetooth headset

Det slutliga i vÄrt test av gaming headset Àr Asus ROG Strix Fusion 700. Det Àr vad man kan kalla det bÀsta trÄdlösa gaming headset dÀr ute. DÀr Àr i en annan prisklass Àn de andra pÄ den hÀr listan, men vi lovar att det Àr vÀrt det.

Asus Àr ett mÀrke som bevisat gÄng pÄ gÄng att de vet vad gamers vill ha, och Àven denna gÄng har de levererat.

ROG Strix Fusion 700 Àr primÀrt designat för att kopplas med PC, PS4 eller Nintendo Swich. Det har inbyggt bluetooth 4.2, vilket betyder att du kan anvÀnda hörlurarna trÄdlöst med alla enheter, till och med din smartphone!

De leverar extremt bra ljudkvalitĂ© med dess 7.1 surround ljud som kan sĂ€ttas pĂ„ med ett enkelt knapptryck. Om du letar efter ett headset med riktigt bra ljud har du hittat rĂ€tt. Öronmuffarna Ă€r luft-tighta som stĂ€nger ut allt ljud runt om.

Drivrutinerna kan stÀllas in pÄ en vid frekvens av 20-40kHz, vilket kan medföra en extremt bra bas om sÄ önskas, utan att förstöra ljudkvalitén.

ROG Strix Fusion 700 presterar ocksÄ extremt bra nÀr man lyssnar pÄ musik. Musiken lÄter klart och vibrant, basen kÀnns fyllig, vilket överlag ger en vÀldigt bra musikupplevelse.

Att ansluta hörlurarna via Bluetooth var mycket smidigt och förÀndrar inte ljudkvalitén alls. Vi testade Àven att koppla ihop de med en smartphone och det var samma ljudkvalité. AlltsÄ presterar dessa hörlurar inte olikt beroende pÄ vilken enhet du vÀljer att anvÀnda.

NÀr det kommer till gaming kan vi definitivt klassa detta som det bÀsta gaming headset 2019. Du hör alla ljud som Àr nödvÀndiga i spel, och av mycket imponerande kvalité. Hörlurarna ger en atmosfÀrisk ljudupplevelse som gör att du hör precis allt i spelen du spelar. Fotsteg och omladdande magasin Àr omöjliga att missa Àven nÀr du spelar pÄ lÄg volym.

SteelSeries Arctis 5 (2019) Gaming Headset recension

Steelseries Arctis 5
Steelseries Arctis 5

Detta Ă„rs upplaga av SteelSeries Arctis 5 Ă€r ett mycket bra gaming headset. Överlag producerar detta gaming headset mycket bra ljud och har en inbyggd mikrofon. Headsetet kommer ocksĂ„ med SteelSeries egna mjukvara som ger möjlighet till mycket anpassningar och kontroller.

Komforten i detta headset Ă€r över medelmĂ„ttet. De Ă€r lika sköna som resten av Arctis produkterna. Öronmuffarna Ă€r vĂ€l-vadderade, tyget mjukt och skönt vilket kĂ€nns skönt mot huden. SjĂ€lva bandet som du har pĂ„ huvudet Ă€r sjĂ€lvklart anpassningsbart och distruberar vikten pĂ„ hörlurarna bra. Du kan dessutom köpa lĂ€dermuffar frĂ„n SteelSeries egna hemsida om du föredrar det över de klassiska tygmuffarna.

Detta headset kommer Àven med en liten mixer som sitter pÄ sladden. PÄ sjÀlva hörlurarna finns ocksÄ kontroller till att Àndra volymen och dÀmpa mikrofonen. Mycket enkla kontroller att anvÀnda vilket gör det lÀtt att göra samtidigt som man spelar spel.

TyvĂ€rr kĂ€nns dessa hörlurar mer plastiga Ă€n nĂ„gra av de andra Arctis modellerna frĂ„n SteelSeries. Å andra sidan erbjuds det till ett billigt och mycket överkomligt pris.

Razer Kraken V3 recension

Razer kraken v3 gaming headset
Razer kraken v3 gaming headset

Nu kommer vi till ett av de mest klassiska gaming headset dÀr ute. Det Àr av en anledning, ett mycket bra headset, till ett mycket bra pris.

Öronmuffarna Ă€r mcket komfortabla och har en kylningsfunktion. Det gör att du inte svettas lika mycket under lĂ„nga sittningar. En mycket bra funktion som fĂ„r oss att Ă€lska detta gaming headset Ă€nnu mer!

NÀr det kommer till ljudkvalitén Àr den densamma som pÄ Razer Kraken Pro V2. DÀremot ger de nya drivrutinerna mycket bÀttre prestanda nÀr du spelar. Volymen kan vridas upp till en mycket hög decibell, till en sÄdan nivÄ att de faktiskt kan förstöra dina trumhinnor. Detta Àr nÄgot vi Àlskar, eftersom att hörlurar och headset alltid tycks ha en pytte lite lÀgre maxvolym Àn önskat.

Mikrofonen kommer med en liten uppgradering frÄn Kraken V2. Den har funktion till att ignorera bakgrundsljudet. Dina kompisar som sitter i Discord kommer inte lÀngre behöva klaga pÄ en hund som skÀller.

För gaming Àr det hÀr headsetet en av kungarna. Metalliska ljud nÀr man laddar om ett magasin, blandat med en bra bas nÀr man kastar granater eller flyger med jetpacks. Det Ànda som finns att klaga pÄ med Razer Kraken V3 Àr att de inte har surround ljud.

Asus ROG Strix Fusion recension

Asus ROG Strix Fusion
Asus ROG Strix Fusion

Förra Äret visade Asus upp sitt dyrare gaming headset (ROG Strix Fusion 700), och de visade sig vara vÀrt den dyra prislappen. Nu har Asus Àven slÀppt en billigare variant.

Designen Ă€r stilren och passar bra pĂ„ huvudet. NĂ€r man tar av sig hörlurarna kĂ€nner man hur vĂ€lbyggda de Ă€r. Även fast de kanske inte ser ut som det mest premium headsetet dĂ€r ute, sĂ„ Ă€r det vĂ€ldigt bra inom prisklassen.

Som resterande av Strix Fusion produkterna Àr Àven detta gaming headset mycket komfortabelt. Det breda justerbara huvudbandet Àr en njutning att anvÀnda. Det kÀnns vÀldigt bra att ha pÄ sig och det kÀnns aldrig som att det trycker pÄ huvudet. Det Àr ocksÄ lÀtt att ta av den ena hörluren om du vill höra den riktiga vÀrlden en stund.

NÀr det kommer till kompatibiliteten sÄ erbjuder Strix Fusion en plug-and-play funktion vilket inte alltid Àr garanterat med andra trÄdlösa headset. NÀr du ska koppla de till en PC kan det ta ett par minuter innan datorn faktiskt kÀnner igen enheten. Om du dÀremot kopplar till ett PS4 kommer du fÄ upp hörlurarna nÀstan direkt.

Ljudkvalitén Àr inte den allra bÀsta om man jÀmför med andra pÄ den hÀr listan. Headsetet erbjuder inte 7.1 surround ljud, vilket Àr mycket trÄkigt. Annars Àr det inte mycket att klaga pÄ, men du kanske ska vÀlja ett annat frÄn denna lista om du vill ha den bÀsta musikupplevelsen.

ROG Strix Fusion trÄdlöst gaming headset visar en mycket bra kvalité för priset. Det finns inte mycket att klaga pÄ förutom att det saknar 7.1 surround ljud. Enligt oss ett mycket bra köp om du letar efter ett bra och billigt trÄdlöst gaming headset.

Vanliga frÄgor nÀr man ska hitta bÀsta gaming headset 2021

Vi vet att det kan komma upp en hel del frÄgor nÀr man ska hitta bÀsta gaming headset 2021. DÀrför har vi inte bara skrivit vÄr gaming headset bÀst i test lista, utan vi ska ocksÄ besvara lite vanliga frÄgor gÀllande gaming headset.

Gaming headset bÀst i test

Hur vÀljer man bÀsta gaming headset 2021?

Gaming headset vs. gaming hörlurar

Det allra första steget i denna checklista Àr att bestÀmma om du vill ha ett par gaming hörlurar eller ett gaming headset.

SÄ vad Àr skillnaden mellan gaming headset och gaming hörlurar?

Gaminghörlurar = Vanliga hörlurar + separat mikrofon

Gaminghörlurar Àr vanliga hörlurar som traditionellt anvÀnds för musikupplevelse. De har dock egenskaper som Àr fantastiska för spelbehov ocksÄ. Ljudegenskaper som stor hÀmtning av mikrodetaljer, exakt ljudnivÄ och uppslukande ljudupplevelse gör dem möjliga att dubbla som ett par gaminghörlurar.

De flesta hörlurarna levereras dock inte med en mikrofon och de har inga fÀstplatser för mikrofoner. Du mÄste skaffa en extern mikrofon som till exempel Blue Yeti X.

En professionell gamer som anvÀnder en spelhörlurarinstÀllning Àr Ninja, kÀnd för att streama PUBG och Fortnite. Han anvÀnder Beyerdynamic DT 990 Pro med Audio Technica AT2035 Cardioid kondensatormikrofon medan han streamar sina spel.

Det finns sÄklart ocksÄ flera fördelar och nackdelar med att anvÀnda en gaming hörlurar.

Fördelar med gaminghörlurar
 • Högre utrymme för ljud- och mikrofonkvalitet
 • Eftersom du har ett bredare produktutbud för bĂ„de hörlurarna och sjĂ€lva mikrofonen kan du montera din setup med den senaste mikrofonen och hörlurarna. Det finns potential för bĂ€ttre övergripande ljud- och mikrofonkvalitet, sĂ€rskilt för att lyssna pĂ„ musik och titta pĂ„ filmer.
Nackdelar med gaminghörlurar
 • Högre pris
 • Att experimentera med flera produktkombinationer kan ta mycket tid, anstrĂ€ngning och pengar. Det finns ingen garanti för att du fĂ„r mer prestanda ur det, sĂ€rskilt för spel, nĂ€r du köper hörlurar och en mikrofon separat.
 • Att stĂ€lla in gaminghörlurar och en mikrofon kan visa sig vara ganska obekvĂ€mt om du inte vet vad du gör.

Gaming headset = hörlurar + inbyggd mikrofon + gamingfunktioner

JÀmfört med gaminghörlurar Àr gamingheadset enklare. Den har en inbyggd mikrofon som kan vara löstagbar eller infÀllbar, beroende pÄ tillverkare. Mikrofonen kan ocksÄ komma med extrafunktioner som brusreducering och dubbelriktning.

Gamingheadsetets funktioner Àr ocksÄ naturligt inriktade pÄ spel som virtuellt surroundljud, taktil on-headset-knapp för on-the-fly-spelkonfiguration etc.

Precis som spelhörlurar har spelhörlurar ocksÄ sina egna fördelar och nackdelar.

Fördelar med gaming headsets
 • Enkel och allt-i-ett-lösning
 • Traditionella gaming headset Ă€r utformade för gamers som letar efter en bekvĂ€m och mer bĂ€rbar lösning för deras ljudbehov, sĂ„ att de kan lyssna och kommunicera i spelet utan att oroa sig för mycket för de tekniska detaljerna.
 • Anpassningsbar, attraktivt och bekvĂ€mt

Originellt byggdes inte gaming headsets för vardagligt bruk. De presenterade oftast bara estetik i videospel. Även om de sĂ„lde bra bland gamers pĂ„ grund av deras högljudda och spelinspirerade mönster gjorde det dem mindre fashionabla jĂ€mfört med traditionella musikhörlurar. Under de senaste Ă„ren har tillverkarna dock förstĂ€rkt sin design.

MÄnga av dagens gamingheadset ser mycket stilrena och fashionabla ut, med smala mönster och infÀllbara mikrofoner.

Dagens gaming headset Àr perfekta ljudkompanjoner för flera ÀndamÄl för spelare som inte vill spendera pengar pÄ separata mikrofoner.

PrisvÀrd
Eftersom du inte behöver köpa en separat mikrofon kan spelheadset vara en billigare lösning.

Nackdelar med gaming headsets

SĂ€mre ljudkvalitet

Även om situationen har förbĂ€ttrats de senaste Ă„ren, Ă€r gamingheadset pĂ„ inget sĂ€tt musikaliska hörlurar. JĂ€mfört med liknande prissatta musikhörlurar kommer gamingheadset vanligtvis kort i ljudkvalitĂ©n.

Byggkvaliteten kanske inte Àr lika bra

Som alltid fÄr du vad du betalar för. Men eftersom tillverkare mÄste oroa sig för att packa i en anstÀndig mikrofon och bra ljud i ett gamingheadset utan att höja priset för mycket, hittar du lÀgre byggkvalitet i spelheadset jÀmfört med hörlurar frÄn en liknande prisklass.

Att spendera lite mer pĂ„ premiumalternativ kan ge dig ett bĂ€ttre gaming headset av hög kvalitet. ÄndĂ„ döljer det inte det faktum att liknande prissatta gaming headset inte kommer att vara lika bra, robusta eller pĂ„litliga.

Faktum Àr att det verkligen inte finns nÄgot rÀtt eller fel svar hÀr. Allt beror pÄ vad du behöver och föredrar, samt vad du har rÄd med.

Varför Àr det viktigt att vÀlja rÀtt typ?

Inte alla spel har samma behov. Till exempel, i titlar som PlayerUnknown’s Battlegrounds, Fortnite och Apex Legends, Ă€r exakta riktade ljudkoder kritiska för din individuella- och lag-framgĂ„ng.

Det Àr dÀrför som surround-ljud Àr ett vanligt val bland professionella gamers.

Å andra sidan Ă€r det en annan historia med Multiplayer Online Battle Arena (MOBA)-spel som Dota 2 och League of Legends. Eftersom utmĂ€rkt ljudkvalitet Ă€r en trevlig sak att ha, Ă€r det mer en bonus Ă€n en nödvĂ€ndighet.

Hur som helst vill du vÀlja en spelinstÀllning som passar perfekt med vilken typ av spel du ofta spelar.

Vad Àr din spelplattform?

Din spelplattform kan pÄverka valet av spelheadset. De vanligaste spelplattformarna idag inkluderar:

 • Windows-dator
 • Mac
 • Xbox One
 • Playstation 4
 • Nintendo Switch

I allmÀnhet bör headset med en 3,5 mm-anslutning fungera pÄ alla plattformar. PÄ grund av vissa programvaruberoende funktioner stödjer dock en viss konsol kanske inte alla funktioner i ett specifikt gaming headset.

Ett bra exempel pÄ detta Àr de officiella Sony PlayStation Wireless Gold- och Platinum-headseten.

Sonys helt egna uppsÀttning officiella spelheadset för PlayStation 4 levereras med spelspecifika ljudprofiler och funktioner som enkelt ansluts till konsollen, inklusive 7.1 virtuellt surroundljud.

Men om du bestÀmmer dig för att anvÀnda Sony PlayStation Wireless Gold- och Platinum-headset pÄ Xbox One mÄste du ansluta gamingheadsetet manuellt via kabeln som ingÄr i originalpaketet. DÄ mÄste du ansluta uttaget till en separat headsetadapter som sÀljs av Microsoft exklusivt för Xbox One.

Du kan kringgÄ behovet av Xbox One-headsetadaptern genom att ansluta Sony PlayStation Wireless Gold och Platinum-spelheadset direkt till Xbox One, men det Àr inte exakt en idealisk lösning nu, eller hur?

Surroundljud Àr ocksÄ en viktig faktor.

BÄde PlayStation 4 och Xbox One stöder bara en handfull spelheadset som kan ge 7.1 surroundljud. Om du anvÀnder ett spelheadset med 7.1 surroundljud som inte stöds fungerar det fortfarande. Ljudet kommer dock att ha 2,0 stereo istÀllet för 7,1 surroundljud, vilket Àr trÄkigt.

De flesta trÄdbundna spelheadset, liksom vissa trÄdlösa USB-spelheadset, bör fungera sömlöst med Nintendo Switch.

Gaming headset test

TrÄdbundet vs. trÄdlöst gaming headset

TrÄdbundet gaming headset

Du mÄste lÀra dig att vÀlja en lÀmplig typ av anslutning. BÄde trÄdbunden och trÄdlös anslutning har sina för- och nackdelar. Att vÀlja rÀtt anslutning kan pÄverka ditt spelande enormt. SÄ lÄt oss ta reda pÄ grunderna för varje typ av anslutning.

Vad Àr en kabelanslutning?

En trÄdbunden anslutning innebÀr att du anvÀnder kablar för att ansluta dina hörlurar eller headset till en kompatibel ljudkÀlla. De vanligaste anslutningsalternativen Àr 3,5 mm-uttag eller USB-portar.

Fördelar med trÄdbundet gaming headset

PrisvÀrt
JÀmfört med trÄdlösa headset Àr trÄdbundna headset relativt billiga. De Àr ofta packade med fler funktioner till en lÀgre prispunkt, vilket gör dem till bÀttre köp för dig som har en lite mindre budget.

Fler alternativ att vÀlja mellan
FrÄn startnivÄ till avancerade erbjudanden finns det mÄnga fler trÄdbundna headset att vÀlja pÄ pÄ marknaden jÀmfört med trÄdlösa.

Du behöver inte oroa dig för laddning och / eller batterier
Detta Àr en uppenbar fördel med att anvÀnda trÄdbundna headset istÀllet för de trÄdlösa motsvarigheterna.

BekvÀm att anvÀnda
Eftersom du inte behöver oroa dig för att ansluta headsetet till en spelkonsol eller PC via Bluetooth eller en trÄdlös dongel, Àr de mycket bekvÀmare att anvÀnda och stÀlla in. De Àr ofta plug-and-play.

TrÄdbundna gaming headset Àr ocksÄ vanligtvis lÀttare jÀmfört med trÄdlösa headset, inte plattformsspecifika, och kan levereras med en USB- eller 3,5 mm-anslutning eller till och med bÄda.

Nackdelar med trÄdbundet gaming headset

LÀttare att gÄ sönder
I synnerhet kablarna till trÄdbundna gaming headset Àr utsatta för trassel och slitage över tiden. Detta gör dem mer benÀgna att gÄ sönder jÀmfört med trÄdlösa gaming headset.

BegrÀnsning av rörelse
Eftersom dessa headset har kablar kan de visa sig vara ganska besvÀrliga nÀr du vill spela spel pÄ din TV och sÀtta dig ner pÄ soffan eller gÄ till köket mellan games utan att behöva lÀgga ner headsetet.

Vad Àr en trÄdlös anslutning?
En trÄdlös anslutning Àr precis motsatsen till en trÄdbunden anslutning, eftersom den inte innebÀr anvÀndning av kablar.

För att kompensera för bristen pÄ en fysisk kabelanslutning mellan ljudkÀllan och mottagaren anvÀnder trÄdlösa gaming headset antingen Bluetooth-teknik eller en trÄdlös USB-dongel för att upprÀtthÄlla anslutningen.

Fördelar med trÄdlöst gaming headset

Mindre begrÀnsning
SÄ lÀnge du Àr inom rÀckvidden för det trÄdlösa gaming headsetet kan du vara i valfri position nÀr du spelar.

Futureproof” och bĂ€ttre kompatibilitet över flera plattformar
AvlĂ€gsnandet av 3,5 mm hörlursuttaget 2016 av Apple startade en trend inom smartphones som snart skulle kunna pĂ„verka konsoler. Även om alla tre av de stora spelkonsolerna idag fortfarande har 3,5 mm-uttag, vem ska sĂ€ga att nĂ€sta generation fortfarande kommer att ha en?

TrÄdlösa headset Àr mer uthÄlliga och har bÀttre plattformskompatibilitet eftersom de vanligtvis fungerar med alla konsoller eller enheter som stödjer trÄdlösa standarder.

TrÄdlösa headset med trÄdlös dongel Àr inte idealiska för anvÀndning pÄ flera plattformar eftersom de inte fungerar pÄ enheter som du inte kan ansluta den trÄdlösa dongeln till.
Mycket förbÀttrad batteritid
Batteritiden för trÄdlösa spelheadset har förbÀttrats avsevÀrt under de senaste Ären. Detta gÀller sÀrskilt för dyrare modeller.

Nackdelar med trÄdlöst gaming headset

Laddare
Om du inte planerar att spendera mycket pengar pÄ de dyrare snabb-laddningsmodellerna, mÄste du stÄ ut med trÄdlösa gaming headset med kort batteritid och lÀngre laddningstid.

Dyrare
Eftersom tillverkare mÄste oroa sig för att upprÀtthÄlla ljudkvaliteten utöver den trÄdlösa prestandan kommer trÄdlösa gaming headset till ett premiumpris. Billigare alternativ finns. De gör alltför mÄnga kompromisser nÀr det gÀller byggkvalitet, ljudkvalitet och / eller trÄdlös prestanda.

Inte alla trÄdlösa gaming headset anvÀnder Bluetooth för att anslutas, vissa krÀver en separat dongel som vanligtvis buntas tillsammans med originalförpackningen.

Byggkvalitet
Byggkvalitet, sÀrskilt komfort och hÄllbarhet, borde vara en av dina största prioriteringar nÀr du letar efter ett gaming hörlurar eller -headset.

Ett gaming headset kan utsĂ€ttas för slitage. Det beror pĂ„ att de anvĂ€nds i flera timmar, ofta med inget annat Ă€n smĂ„ pauser dĂ€remellan. Ännu mer sĂ„ nĂ€r du tĂ€nker pĂ„ de tider du ska ha pĂ„ dem utanför spel, liksom tillfĂ€lliga frustrationer nĂ€r du spelar.

Bra byggkvalitet innebÀr ocksÄ mer bekvÀma material och designfunktioner som specifikt har lagts till för att göra headsetet bÀttre lÀmpat för lÄnga timmar av spel.

Att investera i gamingprylar gjorda av kvalitetsmaterial Àr vettigt för bÀttre livslÀngd, liksom för bÀttre komfort och passform för att minimera eventuella komplikationer, sÄsom nacke- och öronsmÀrta, hudutslag och hörselskador.

Nedan följer en korrekt uppdelning av de olika faktorerna som pÄverkar spelkvalitet pÄ headsetet.

Huvudbandet

Helst vill du ha ett gaming headset med ett huvudband vars bÄgstruktur Àr gjord av ett helt metallmaterial eller Ätminstone trÄdram för ökad hÄllbarhet. Ibland anvÀnds ocksÄ högkvalitativ plast. Det Àr dock inte lika hÄllbart. Det Àr bÀst att hÄlla sig borta frÄn gaminghörlurar av mestadels plastmaterial för att undvika att slösa bort dina pengar pÄ nÄgot som lÀtt gÄr sönder.

Det Àr ocksÄ viktigt att ta hÀnsyn till andra material som anvÀnds i huvudbandet. Förutom plast eller metall som anvÀnds för bÄgstrukturen hittar du vanligtvis rent skum, velour, plÀder eller lÀder.

Materialet som anvÀnds till huvudbandskudden, liksom mÀngden dÀmpning som anvÀnds, kan göra stor skillnad i hur bekvÀmt ett spelheadset Àr att bÀra. Exempelvis kan tjockare dÀmpning hjÀlpa till att lindra en del av trycket som följer med att bÀra headsetet, vilket Àr sÀrskilt anvÀndbart för tyngre spelheadset.

Öronkopor

PÄ samma sÀtt som pannband Àr öronkÄpor ocksÄ en viktig faktor nÀr det gÀller komforten för ett gaming headset.

Öronkoporna kan antingen vara gjorda av rent skum, velour, plĂ€der eller lĂ€der.

För maximal komfort Ă€r minneskummet ofta i velour. De Ă€r mjuka mot öronen och lĂ„ter precis rĂ€tt mĂ€ngd luft cirkulera sĂ„ att dina öron inte kĂ€nns lika svettiga Ă€ven efter timmar av anvĂ€ndning. JĂ€mfört med plĂ€der, och sĂ€rskilt lĂ€der, Ă€r velour bĂ€ttre nĂ€r det gĂ€ller komfort. Äkta lĂ€der Ă€r dock ocksĂ„ bra, sĂ€rskilt om hĂ„llbarhet Ă€r din prioritet.

Original- och / eller ersÀttningsdelar eller öronmuffar Àr vanligtvis tillgÀngliga, sÀrskilt för populÀra och dyrare gaming headset.

KlÀmkraft

KlÀmkraft Àr den kraft som hörlurarna utövar pÄ ditt huvud. Det Àr en av nyckelfaktorerna som avgör hur bekvÀmt och hur bra ett gamingheadset Àr för dig.

TyvÀrr, Àven om det finns sÀtt att mÀta klÀmkraften, Àr det enda sÀttet att faktiskt veta hur passform ett headset Àr genom att bÀra det sjÀlv.

Notera speciellt hur mycket tryck och tÀthet du kÀnner pÄ huvudet. Om du bÀr glasögon kan det vara bÀst att hÄlla pÄ dem medan du testar headset. För mycket tryck kommer att orsaka trötthet och obehag, sÀrskilt efter en lÄng tidsperiod.

Men kom ihÄg att en för svag klÀmkraft inte Àr bra heller. Headsetet kan falla ner med bara minsta rörelse i huvudet om det inte passar rÀtt.

Vad du vill ha i ett gaming headsetet Àr en jÀmn klÀmkraft genom de viktiga kontaktpunkterna, sÀrskilt runt huvudbandet och öronkÄporna.

Vikt

LÀttare headset Àr i allmÀnhet bekvÀmare att bÀra under lÀngre tidsperioder. Detta betyder dock inte att tyngre headset ska bli avskedadade helt, sÀrskilt eftersom det Àr de tyngre headseten som vanligtvis Àr mer hÄllbara och tillverkade av material av högre kvalitet.

Det Àr viktigt att pÄpeka att ytterligare vaddering av kuddar kan hjÀlpa till att mildra det extra obehaget som kommer med den extra vikten av ett tyngre gaming headset.

Naturligtvis Àr komfort en preferenssak. Vad som fungerar för dig kanske inte fungerar för andra och tvÀrtom. Det Àr alltid bÀttre att testa ett gaming headset i cirka 30 minuter innan du köper.

Om sĂ€ljaren erbjuder gratis retur efter en viss tidsperiod Ă€r det Ă€nnu bĂ€ttre. Detta ger dig en chans att verkligen “bryta in” headsetet sĂ„ att du kan se om materialet böjs och passformen förbĂ€ttras efter nĂ„gra timmars anvĂ€ndning. Om inte, försök se om du kan hitta en uthyrningstjĂ€nst för hörlurar som erbjuder de hörlurar som du har ögonen pĂ„.

Kom ihÄg att vem som helst kan stÄ ut med lite obehag i nÄgra minuter, men smÄ irritationer kommer att byggas upp med tiden.

Isolering

DĂ„lig ljudisolering kan pĂ„verka ljudkvaliteten negativt. Detta gĂ€ller sĂ€rskilt i titlar som Counter-Strike: Global Offensive dĂ€r riktade ljudkoder Ă€r mycket viktiga. NĂ€r du vĂ€ljer gaming headset möter du termer som ”Passiv brusisolering” och ”Aktiv brusreducering” (ANC).

Det hÀr Àr tvÄ helt olika termer, Àven om de flesta ofta anvÀnder dem omvÀxlande.

Passiv brusisolering, ofta kallad bullerisolering, Àr en term som anvÀnds för att beskriva headset som blockerar ljud frÄn externa kÀllor med hjÀlp av dess fysiska design. Ett vanligt drag bland gaming hörlurar med goda isoleringsegenskaper Àr stÀngda ryggar och tÀt passform, sÀrskilt runt öronkÄporna och huvudbanden, eftersom bÄda hjÀlper till att sÀkra tÀtningen och isolera omgivande ljud.

NÀr det gÀller ANC Àr det en term som anvÀnds för teknik som aktivt filtrerar bort bakgrundsbrus för tydligare och bÀttre ljudkvalitet.

Av de tvĂ„ Ă€r bullerisolering mycket effektivare för att isolera högre tonhöjda ljud, medan brusreducering Ă€r bĂ€ttre för att filtrera bort ljud frĂ„n lĂ€gre intervall som omgivande ljud, typiskt prat, trafik – till och med ljudet frĂ„n en jetmotor – bland andra.
HÀr Àr en mer detaljerad uppdelning av skillnaderna mellan ljudenheter för aktiv brusreducering och passiv brusisolering.

Surroundljud

Surroundljud kan ge gamers en speciell fördel. Även om det behandlas som en bonusfunktion inom underhĂ„llning, ger surroundljud spelare i konkurrenskraftiga titlar som Overwatch en enorm fördel eftersom det ger en exakt rundriktad hörsel.

Bra gaming headset

Stereo vs Virtual Surround vs 3-dimensionellt ljud

“Stereo”, “Virtual Surround” och “3 Dimensional Sound” Ă€r tre termer som du kommer att stöta mycket pĂ„ nĂ€r du handlar efter ett spelheadset.

Ett stereoheadset spelar upp ljud frĂ„n vĂ€nster och höger hörlur. Under tiden Ă€ndrar ett Virtual Surround-headset samma ljud sĂ„ att ljudet verkar komma frĂ„n flera riktningshögtalare eller kanaler. Slutligen finns det 3-dimensionellt ljud eller 3D-ljud, eller Ă€ven kĂ€nt som “Spacial Audio”, och i hörlurar manipuleras ljud sĂ„ att det verkar som om bĂ€raren hör ljudet exakt varifrĂ„n det visuellt borde vara i verkligheten.

Medan Virtual Surround och 3D-ljud lÄter som om de Àr samma, Àr de i sjÀlva fallet helt olika.

Virtuellt Surround-headset lurar din hjÀrna att tro att ljud kommer frÄn flera kÀllor och kanaler genom att bearbeta ljudet först. Men med 3D-ljudaktiverade headset gÄr ljudet vidare genom bearbetning via tekniker som Windows Sonic och Dolby Atmos. SÄ istÀllet för att blanda ljud i separata kanaler mappas de till virtuella 3D-platser dÀr specialkalibrerade högtalare placerar ljudet för en mer exakt och realistisk lyssningsupplevelse.

Medan 3D-ljud Àr en mÀrkbar uppgradering frÄn Virtual Surround, Àr stödet begrÀnsat just nu. Endast en handfull spel stödjer tekniken fortfarande, och det kan dröja ett tag innan den blir mainstream.

Mikrofon

En bra mikrofon Àr en av de viktigaste faktorerna. Oavsett om du köper ett headset med en inbyggd mikrofon eller vÀljer en mikrofon för att fÀsta i dina hörlurar sÄ Àr det hÀr du ska leta efter:

 • Brusreducerande egenskaper för förbĂ€ttrad röstklarhet och minimisera yttre distraktioner.
 • BekvĂ€m avstĂ€ngningsfunktion för integritet.
 • Mikrofon för bĂ€ttre röstkvalitet.

Estetik

Utan tvekan spelas det mest bakom stÀngda dörrar. SÄ vissa gamers kanske inte lÀgger stor vikt vid utseendet nÀr de vÀljer ett headset. Men med en sÄdan grundlÀggande investering, till exempel nÄgot som du kanske anvÀnder till och med dagligen, varför inte vÀlja nÄgot attraktivt?

Vissa mönster Ă€r för “over-the-top” för vissa anvĂ€ndare, medan andra stilar kan ses som för enkla och trĂ„kiga. Allt kommer ner till dina personliga preferenser.

Tillsammans med fÀrg och design, har vissa modeller ocksÄ en RGB-funktion. Detta lyser upp headsetet med livfulla fÀrger. Ibland anvÀnds detta för att indikera för anvÀndaren att den Àr pÄ och ansluten, menoftast Àr det enbart för estetiska ÀndamÄl.

Om du anvÀnder ett trÄdlöst gaming headset med RGB-funktion, tÀnk pÄ att extra belysning kan sÀnka batteriets livslÀngd nÀr den Àr pÄslagen.

Reservdelar

Hatar vi inte alla trasiga gaming headset? Det naturliga slitaget pÄ timmar efter timmars anvÀndning, sÄvÀl som anfall nÀr du förlorar, kan ofta ta ut sig pÄ ditt headset. Vissa saker kan ocksÄ bara bli felplacerade, förlorade eller gÄ sönder. Det Àr hÀr reservdelar kommer till nytta.

För att spara pengar och tid kan du reparera headsetet eller byta ut trasiga/borttappade delar sjÀlv istÀllet för att slÀnga det.

FrÄn utbytbara huvudbandskuddar till utbytbara öronmuffar och kablar, du bör först ta reda pÄ om tillverkarna av headsetet du vill ha erbjuder reservdelar. Om inte kan det finnas eftermarknadsdelar tillgÀngliga pÄ eBay eller Amazon.

*Header-bilden i denna artikel Àr tagen hÀrifrÄn!